Johan Westerholm åtalad för medhjälp till skattebrott

Socialdemokraten Johan Westerholm, som driver sajten Ledarsidorna.se, åtalas för medhjälp till skattebrott. Det handlar dock inte om Ledarsidorna utan om ett företag vid namn Viktiga Tal som under 2015 inte redovisade någon moms.

Åtalet mot Johan Westerholm kan allvarligt påverka hans möjligheter att fortsätta vara relevant i debatten. Ledarsidorna.se startades som en socialdemokratisk plattform, om än lätt oppositionell mot partiet. Numera skriver invandringskritiker av det politiskt korrekta slaget som Ann Heberlein på sidan.

Åtalet gäller dock ett helt annat företag vid namn Viktiga Tal som drivs av Westerholms fru. Enligt åklagaren har bolaget under 2015 inte redovisat en enda krona i moms, trots att hustrun höll en rad föreläsningar under året. Totalt påstår åklagaren att 366 363 kronor undandragits det allmänna.

Att Johan Westerholm åtalas beror på att han är den som sammanställt räkenskapsmaterialet, skött kontakterna med bokföraren samt medverkat vid upprättandet av oriktiga skattedeklarationer som skickats in till Skatteverket.

Åtalet mot Westerholm avslöjas av Fria Tider. I artikeln görs en långsökt koppling till Chang Fricks Nyheter Idag och partiet Medborgerlig samlings ordförande Ilan Sadé. I fredags introducerade nämligen Ledarsidorna en betaltjänst, vilken tillhandahålls av bolaget Publicism NITEK AB – ett bolag som ägs av Ilan Sadé och i vars telefonsvarare Chang Frick kan höras. Vad detta har att göra med Westerholms frus bolag som inte har redovisat moms, framgår inte.

Källa Fria Tider
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!