Fridolins uppdrag: ändra ungrarnas bild av Sverige

Miljöpartiets ena språkrör Gustav Fridolin har rest till Ungern. Uppdraget är att måla upp en annan bild av Sverige än den som presenterats i landet under senare tid.

Gustav Fridolin har noterat att det finns två bilder av Sverige: å ena sidan är landet ett avskräckande exempel eller så hyllas landet för att vara en “humanitär stormakt”. I Ungern hyllas inte Sverige och det hoppas Fridolin kunna ändra på. Därför har han rest till landet som just nu är mitt upp i en valkampanj.

Bland annat tänker Gustav Fridolin träffa företrädare för Miljöpartiets systerparti i Ungern och till dem kunna ge en annan bild av Sverige, antagligen den om Sverige som en “humanitär stormakt”. Till Sveriges Radio säger utbildningsminister Fridolin:

– Vi har våra problem och utmaningar på samma sätt som man säkert har i Ungern. Samtidigt ser vi idag hur människor som har kommit från andra länder till Sverige snabbare får arbete, får vara med och bidra och får göra Sverige till sitt. Det är såklart en verklighetsbeskrivning som också behövs.

En av de saker som Gustav Fridolin kommer att peka på är vad han menar vara framsteg inom integrationen sedan “flykting”-krisen 2015.

Här om sistens intervjuades svensk-ungerskan Natalie Contessa af Sandeberg i ungersk statlig TV och höll då inte tand för tunga. Hon berättade öppenhjärtigt om varför hon själv lämnat Sverige för Ungern och hur otryggt och våldsamt landet har blivit.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!