Vänsteraktivister slog ut strömmen i Berlin med brandattentat

Enligt den tyska vänstergruppen kan internet leda till en ny förintelse, och man måste agera mot fascismen innan det är för sent.

TYSKLAND. Över 6500 hushåll i Charlottenburg, som ligger i forna Västberlin, drabbades under måndagen av strömavbrott efter att vänsteraktivister tänt eld på ett åtta stycken 10 000-voltskablar. i det tyska elnätet. Även ett flertal företag och trafikljus drabbades efter attentatet — för de allra värst drabbade var strömmen helt borta i drygt åtta timmar.

En grupp som kallar sig “Vulkangruppe NetzHerrschaft zerreißen” har tagit på sig dådet i ett öppet brev som snabbt spreds på vänstersajter, som till exempel Indymedia. Där skriver man att man specifikt ville slå mot flygplatsen Tegel, den politiska administrationen i Berlin, armén samt industri- och teknologikoncerner.

Det drabbade området i Charlottenburg, Berlin.

Man skriver också att man protesterar mot övervakningen över internet, och att människor som sitter framför datorskärmarna aldrig kommer komma ut och protestera mot “diskriminering och förtryck”. Man menar också att det är fel att kablar har dragits under Mörschbrücke, där attentatet ägde rum, eftersom det är en plats varifrån “människor 1942 deporterades till Auschwitz och Riga”.

Man menar också att internet riskerar att leda till en ny förintelse, och jämför övervakningen på nätet med “fascismens”. Det öppna brevet avrundas med ett par retoriska frågor:

“När hade det, historiskt sett, varit rätt tid att resa sig upp mot den tyska fascismen? När hade det varit försent? Vad betyder det för idag?”

Som avslutning passar man även på att kräva att “tyska vapen och turkisk militär ska ut ur Efrin”.

Under förra året drabbades de tyska järnvägarna av svåra attentat efter att vänsteraktivister anlagt bränder på inte mindre än 13 ställen. Detta ledde till att många tåg fick ställas in, och förseningar drabbade pendlare och resenärer i flera veckor efteråt medan reparationer pågick.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}