Det räcker inte med avhoppade Sverigedemokrater för att bli ett verkligt alternativ

Så bjöd Alternativ för Sverige in till presskonferens i riksdagen igen. Att man skulle berätta om att ytterligare en riksdagsledamot från Sverigedemokraterna lämnat till förmån för Alternativet var ingen högoddsare, men likväl är det besvärande för SD att det sker. Speciellt eftersom var åttonde SD-ledamot i riksdagen lämnat partiet sedan förra valet. Men Alternativ för Sverige får inte hänga upp sig för mycket på dessa. Det kommer krävas mycket mer om partiet ska bli ett riktigt alternativ.

Hittills har två av Sverigedemokraternas riksdagsledamöter lämnat partiet och gått över till Alternativ för Sverige (AFS). Att det är två stora fjädrar i hatten för Gustav Kasselstrand och hans parti kan vi bara konstatera. Förvisso är det inte namn som kan anses som “tunga” som tagit steget, men det skulle inte förvåna om sådana kommer framöver.

Tidigare har det inte funnits något alternativ alls för missnöjda sverigedemokrater. Man har fått svälja förtreten och kämpat på, eller helt lämna politiken. Nu är situationen en helt annan och litet beroende på hur opinionen ser ut framöver kan det vara mer eller mindre lockande att hoppa på Alternativtåget.

Men det kommer inte att räcka med före detta SD-ledamöter för att nå in i riksdagen…


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}