Turkiet vill skapa en islamisk armé

Skapa en islamisk armé som skulle bli den största krigsmakten i världen är kravet från den Erdogan-trogna tidningen i Turkiet. Samtidigt manövrerar Recep Tayyip Erdogan alltjämt för att stärka Turkiets positioner i regionen.

TURKIET. Turkiet ligger inte på latsidan och mycket tyder på att Recep Tayyip Erdogan förbereder landet på tuffare tider. Bland annat har landet, som är medlemmar i Nato, etablerat en militärbas i Qatar och en i Somalia. Man har också kommit överens med Sudan om att få använda en ö i Röda havet som militärbas för turkiska armén.

Turkiet är också inblandat i försöken att avsätta Syriens folkvalda ledare Bashar al-Assad och har avslöjats med att köpa olja från terrororganisationen IS. Därtill har Erdogan gjort uttalanden som hotar Grekland, samt vid flera tillfällen varit tydlig med att han vill återskapa det Osmanska riket (antagligen med sig själv som sultan).

Senast i krigshetsandet är en artikel i regimens tidningen Yeni Şafak där man uppmanar Islamiska konferensorganisationen (med medlemmar som Afghanistan, Saudiarbaien och Albanien) att skapa en islamisk armé, som skulle vara världens största krigsmakt…


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!