Chockerande bilder när muslimska specialstyrkor griper serbisk politiker

Konflikten i forna Jugoslavien är långt ifrån över. Den illegitima staten Kosovo har nu skruvat upp tonen rejält efter att man med chockgranater och automatvapen tidigare i dag stormade ett möte i en kristen enklav.

SERBIEN. En stor grupp svartklädda män med automatgevär stormade under måndagen ett möte i den kristna enklaven i norra Kosovska Mitrovica. Den serbiska staden ligger numera i den självutropade autonoma staten Kosovo, som nu har en albansk muslimsk majoritet.

Ett filmklipp visar hur de aggressiva albanska specialstyrkorna kastar chockgranater, misshandlar mötesdeltagare och sedan griper och för bort den serbiske politikern Marko Djuric.

Djuric är Serbiens företrädare i de EU-ledda förhandlingarna mellan Kosovo och Serbien. Men enligt Kosovos regering, som inte är legitim enligt Serbien som aldrig godkänt muslimernas autonoma stat, har han förbjudits inresa i Kosovo.

Den serbiske parlamentsledamoten Milovan Drecun twittrade under dagen och frågade retoriskt “var är KFOR?” syftandes på de NATO-trupper som 1999 sattes in i landet och drev undan serberna från Kosovo och gav regionen åt albanerna. Han fortsatte på Twitter med att säga att “frågan är om det ens är värt att diskutera och förhandla längre”.

Senare på kvällen meddelade Kosovos president Hashim Thaci att Djuric hade deporterats ut ur regionen. Samtidigt har flera demonstrationer i de få kristna enklaverna som finns kvar blossat upp, och bemötts med brutalt våld från de albanska polisstyrkorna.

Marko Djuric ger sin syn på Kosovo

Bilder innan och efter muslimernas övertagande av Kosovo

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}