Skärrad SR-reporter rapporterar om folk som “utger sig för att vara svensk-ungrare”

Inför valet i Ungern har Sveriges Radio skickat en reporter till Budapest som lämnar skräckrapporter om vilken gräslig bild av Sverige ungrarna får sig till livs via medierna. Personer “som utger sig för att vara svensk-ungrare som fått nog av Sveriges migrationspolitik” intervjuas, rapporterar den skärrade SR-reportern.

UNGERN. Som Tidningen Svegot berättade i måndags har en intervju med svensk-ungerskan Natalie Contessa af Sandeberg väckt stor uppmärksamhet i Ungern, som 8 april går till val.

– Jag var skräckslagen i Stockholm. Jag vill leva resten av mitt liv i lugn och ro, sa af Sandeberg i intervjun för den statliga tv-kanalen M1.

Naila Saleem. Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio

För att rädda “Sverige-bilden” skickade Sveriges Radio reportern Naila Saleem till Budapest där hon upptäckte att ännu fler svensk-ungrare intervjuas i ungersk teve. I hennes reportage framställs premiärministern Viktor Orbán och regeringspartiet Fidesz som utlänningshatare som använder Sverige som ett skräckexempel för att kunna klamra sig fast vid makten.

Naila Saleem beskriver upphetsat hur Fidesz lyfter upp migrationsfrågan som den allra viktigaste. Man förstår att Naila Saleem är chockad över att svensk-ungrare (eller folk som utger sig för att vara svensk-ungrare) låter sig intervjuas i ungersk teve. Så här låter det i hennes inslag:

“Under rubriken ‘exklusiv intervju’ visade ungersk statskontrollerad tv i förra veckan ännu en intervju med en person som utger sig för att vara en svensk-ungrare som fått nog av Sveriges migrationspolitik.

– Jag och min fru kan utan problem promenera i Budapest men här i Göteborg finns det platser som vi inte vågar gå till sig, säger mannen i intervjun.”

Vän av ordning undrar om reportrar på Sveriges Radio verkligen är helt obekanta med det faktum att en massa människor som bor i Sverige (såväl svenskar som europeiska invandrare) faktiskt är livrädda för att numera röra sig i sin egen stad. Naila Saleem verkar aldrig ha hört talas om detta, utan är genuint chockad över att någon kan påstå sådana saker. I hennes värld måste de ljuga, de bara “utger sig” för att vara svensk-ungrare.

Riktigt komiskt blir det när Saleem avslöjar följande:

“Ungern är ett av de länder som i internationella mätningar visar på lågt förtroende för medierna, något som bekräftas av dem jag talar med.”

Har hon ingen aning om vilket extremt lågt förtroende svenska folket har för svenska medier? Visserligen ligger Sveriges Radio fortfarande högt med 64 procents förtroende, men de har rasat sedan 2012 då förtroendet låg på nära 80 procent. För kvällspressen är förtroendet nästan utraderat: Expressen ligger på 10 procent och Aftonbladet på 14 i Förtroendebarometern från 2017.

Svenska mainstream-medier sjunger sin svanesång – det blir mer uppenbart för varje dag som går. De enda som inte märker det är journalisterna själva.

Föga förvånande kan man läsa på Naila Saleems Linkedin-profil vad hon brinner för:

  • Katastrofhjälp och humanitärt stöd
  • Miljö
  • Mänskliga rättigheter

Men Sveriges Radio, som givetvis önskar en helt annan regering i Ungern, har all anledning till oro. Opinionsmätningarna i Ungern visar att Fidesz just nu uppvisar sina bästa siffror på sju år. Socialistpartiet MSZP drabbades nyligen av en skandal när den lokale ledaren József Simon i staden Pécs tvingades avgå sedan han publicerat en bild som föreställde Victor Orbán skjuten i huvudet och hans kollega György Hiesz, borgmästare i Gyöngyös, höll en gråtmild presskonferens där han avgick med det kryptiska uttalandet att “vissa saker är moraliskt oacceptabla.”

Jobbik, partiet som stödjer regeringen men är mer radikala än Fidesz, är populära trots en nyligen inträffad skandal där partiledaren Gábor Vona på besök i Turkiet påstods svära trohet till Allah. Han anklagades för att ha anknytningar till terrorgrupper, men stämde de tidningar som påstod detta och fick 9 600 euro i skadestånd.

Det kan inte vara lätt att jobba på Sveriges Radio och kämpa för att den sanna bilden av Sverige ska ersättas med den fejkade Sverige-bilden.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!