Gustav Kasselstrand: “Åkesson har alltid varit rädd för mig”

I går morse gick Sverigedemokraternas riksdagsledamot Martin Kinnunen ut med en tweet där han utmanade alla Sveriges partiledare på debatt med SD-ledaren Jimmie Åkesson. Gustav Kasselstrand från nybildade Alternativ för Sverige nappade direkt, men har ännu inte fått något svar.
– Åkesson har alltid varit rädd för mig, säger Kasselstrand.

Det började med att Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin skrev i en debattartikel i Svenska Dagbladet att hon utmanar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på debatt om klimatfrågan:

“När vi granskar Moderaternas budgetförslag ser vi att de säger nej till i stort sett alla viktiga klimatåtgärder. Därför utmanar jag Ulf Kristersson på en debatt om klimatfrågan.”

Detta fick socialminister Annika Strandhäll att utbrista:

“Kristersson får konstant utmaningar av oss om att debattera frågor som är viktiga för Sverige, väljarna och världen. Han duckar alltid. Är han beredd att debattera vår tids stora ödesfråga klimatet med ? Mitt tips är att han kommer ducka även denna.”

Då skrev Moderaternas presschef Cherine Khalil:

“Alla redaktioner vet att detta inte stämmer. Vi har haft debattförfrågningar ute flera gånger i veckan men Stefan Löfven vill inte debattera mot Ulf Kristersson. får gärna motbevisa och återkomma med datum för debatt då Löfven vill/kan debattera mot Kristersson.”

Den tweeten ledde i sin tur till att Mikael Karlsson på SDs riksdagskansli skrev till Cherine Khalil:

“Och när ger ni ett datum för den invandringspolitiska debatten mellan Jimmie och Ulf som Agenda har försökt få ihop under några månader. För ni undviker väl inte detta?”

Där trädde Martin Kinnunen in i Twitter-diskussionen:

“Mycket debattgnäll mellan S och M. Finns en partiledare som gärna debatterar vilken partiledare och minister som helst.”

Kinnunen utlovade alltså att Jimmie Åkesson garanterat kommer att debattera vilken partiledare som helst, och då tog det förstås inte lång tid för Gustav Kasselstrand, partiledare för nystartade Alternativ för Sverige, att svara:

“Jag ställer upp! Tid och plats?”

Men det verkar inte Jimmie Åkesson och SD vara intresserade av. Ännu har inget svar kommit. Men Alternativ för Sverige uppmanar Twitter-folket att:

“Retweeta om du också vill se en debatt mellan Gustav Kasselstrand och Jimmie Åkesson!”

I skrivande stund har tweeten skickats runt 169 gånger. Återstår att se om Åkesson vågar möta sin förre ungdomsförbundsordförande i en debatt.

Till Tidningen Svegot säger Gustav Kasselstrand:

– Åkesson upprepade som ett mantra i flera år inför SDs riksdagsinträde att han vågade och ville ta debatten med alla. I dag är det bara tomma ord. Åkesson har alltid varit rädd för mig och vill undvika en debatt in i det sista, men förr eller senare kommer vi att mötas.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}