Därför är så många terrorister marockaner

"Ni i Europa är för slappa mot dem"

Personer med marockanskt ursprung har de senaste åren deltagit i flera av de mest dödliga terrorattackerna i Europa. Men i Marocko sker det ytterst sällan terrordåd. För gemene marockan är detta inget mysterium.
– Marockaner måste hållas kort. Ni kan inte vara så slappa mot dem i Europa, är det svar jag alltid får under mina besök i landet.

Listan över de senaste terrordåden där marockaner varit inblandade växte i går i och med attacken i staden Carcassonne och den lilla byn Trèbes i sydvästra Frankrike. Gärningsmannen Redouane Lakdim hade marockansk bakgrund. Innan han sköts ihjäl av polisen krävde han att hans landsman, terroristen Salah Abdeslam, skulle släppas ur fängelset.


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


 

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}