Starkt framåt för Alternativ för Sverige

Efter bara två veckor har Alternativ för Sverige redan gjort avtryck i opinionen. Det står klart efter en mätning från YouGov.

I en ny mätning från YouGov får det nystartade Alternativ för Sverige nästan två procent, vilket måste ses som ett mycket gott resultat. När partiet nått två procent och håller det tre mätningar i rad kommer YouGov särredovisa partiet, vilket i sin tur gör namnet mer känt.

Alternativets partiledare, Gustav Kasselstrand, säger i ett uttalande:

– Trots att det bara är två veckor sedan vi lanserades har vi redan börjat göra avtryck i opinionsundersökningar. Det visar att det finns ett stort behov av ett parti som Alternativ för Sverige, som säger vad folk tänker.

– Eftersom det nu är tydligt att vi har goda möjligheter att ta oss in i Sveriges riksdag kommer vårt stöd sannolikt att öka ännu mer. Jag ser fram emot att gå in i valrörelsen med fullt fokus på att ta Alternativ för Sverige, och sunt förnuft, in i riksdagen.

Ann-Cathrine Junger från Södertörns högskola är dock tveksam till Alternativets chanser att nå riksdagen, hon säger till Metro:

– Jag har svårt att se det. Anledningen till att Sverigedemokraterna har kunnat växa är att de har modererat sin profil och rensat ut extrema individer och grupper. Alternativ för Sverige består av de extrema grupperna. Jag tror att den potentiella väljarbasen är marginell.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}