Stockholm en allt sämre stad att bo i

Konsultföretaget Mercer rankar varje år städerna med högst livskvalitet för utlandsstationerad arbetskraft. I år faller Stockholm från plats 20 till 23. Terrordådet 7 april 2017 uppges vara främsta orsaken.

”Stockholm anses generellt vara en bra plats att komma till för utlandsstationerad personal samt medföljande familj. Ser vi till poäng som tilldelats för exempelvis sjukvård, utbildning och underhållning för att nämna ett par, ligger vi bra till”, säger Filip Agerberg, rörlighetsexpert på Mercer Sverige, i ett pressmeddelande.

Men efter förra årets terrordåd anses risken för framtida attacker ha ökat, inte minst har en ökad osäkerhet smugit sig in.

De tre bästa städerna är österrikiska Wien, schweiziska Zürich och Auckland i Nya Zeeland. Köpenhamn anses mest attraktivt i Norden med plats nio, medan Oslo kommer ett par placeringar efter Stockholm på plats 25 och Helsingfors först på 32 plats.

 

1 Wien Österrike
2 Zürich Schweiz
3 Auckland Nya Zeeland
4 München Tyskland
5 Vancouver Kanada
6 Düsseldorf Tyskland
7 Frankfurt Tyskland
8 Genève Schweiz
9 Köpenhamn Danmark
10 Basel Schweiz
Källa Dagens Industri
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}