Se polisen driva ut illegala invandrare från ockuperad kyrka

Under söndagen stormades klosterkyrkan Saint-Denis i Paris av ett 80-tal personer som protesterade mot en ny asyllag i Frankrike. Efter en timmes ockupation lyckades polisen till sist driva ut dem.

FRANKRIKE. Det var illegala invandrare och vänsterextremister från organisationen  Coordination des Sans-Papiers som stormade och ockuperade kyrkan, vilken är viloplats för de forna franska kungarna och den första kyrka som uppfördes i gotisk stil.

Efter en timmes ockupation lyckades polisen till sist driva ut ockupanterna. Kvällsmässan ställdes dock in av rädsla för att de skulle återkomma.

Flera politiker från Front National, däribland partiledaren Marine Le Pen, fördömde i skarpa ordalag stormningen av klosterkyrkan. En politiker, Karim Ouchikh, som konverterat från islam till katolicism påpekade att franska myndigheter slagit hårt mot medlemmar i Generation Identitär, bland annat när de tog sig upp på taket till moskén i staden Poitiers för att protestera. Ouchikh ställer frågan om myndigheterna nu kommer agera lika resolut denna gång.

Källa Breitbart
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!