Riksdagsledamoten Olle Felten går över till Alternativ för Sverige

Den sverigedemokratiska riksdagsledamoten går över till det nystartade partiet, hans gamla parti svarar med att utesluta honom för “högerextremism”.

Lokalen har bokats av den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Olle Felten, som nu alltså går från Sverigedemokraterna till Gustav Kasselstrands nystartade parti Alternativ för Sverige.

Sverigedemokraterna meddelar samtidigt att Felten utesluts ur partiet på grund av “samröre med högerextremister och rasister”.

Uppdaterat 11:50

Alternativ för Sverige har nu skickat ut ett pressmeddelande. Där säger Olle Felten själv:

“Jag har under en längre tid känt att Sverigedemokraternas ledning inte har haft förmågan att hantera de interna problem som driver partiet åt fel håll. Jag har på olika sätt, till exempel som partirevisor, försökt att få upp ledningens ögon för vad som behöver göras, men det har bara resulterat i att man vänt sig emot mig istället för att ta itu med många av de problem som finns.

Att jag inte finns med på valberedningens 60-lista ser jag som ett uttryck för att man premierar ryggkliande framför seriöst motiverade förbättringsförslag och då är det nog lika bra att våra vägar skiljs åt.

Jag ser Alternativ för Sverige till stor del som en motreaktion på den negativa partikulturen i Sverigedemokraterna. Alternativ för Sverige har ett driv som man blir lycklig av att se och jag ser fram emot att göra vad jag kan för att partiet ska ta plats i riksdagen i höstens val.”

Partiledare Gustav Kasselstrand kommenterar övergången:

“Alternativ för Sverige har nu fått sitt första riksdagsmandat. Med den breda parlamentariska erfarenhet som Olle Felten har från skatteutskottet och riksbanksfullmäktige kommer han att bli en stor tillgång för Alternativ för Sverige.

Alternativ för Sverige har nu en viktig plattform i Sveriges riksdag vilket ger oss ökade möjligheter att nå ut med vår politik.”

Uppdaterat 11:34

Nu förbjuder Sverigedemokraterna sina ledamöter och medarbetare att gå och titta på presskonferensen.

Den här artikeln kan komma att uppdateras. Dagens sändning av Den här Dan skjuts upp till 14:00 med anledning av presskonferensen.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}