Svenska kyrkan på möte med muslimer i Tyskland

Svenska kyrkan planerar gemensam konferens med den Tysklandsbaserade föreningen som har direkt kopplingar till Muslimska Brödraskapet.

TYSKLAND. Den 10 mars anlände en delegation från Svenska kyrkan i Frankfurt för att träffa Centralrådet för muslimer i Tyskland (Zentralrat der Muslime in Deutschland, ZMD), en delegation utskickad av ärkebiskop Antje Jackelén. Meningen med besöket var att få mer information om hur muslimerna arbetar och lägga grunden för en gemensam konferens 2022.

“Delegationen från Sverige var väldigt imponerade över centralrådets starka ideella engagemang i flyktingfrågan” skriver ZMD på sin hemsida.

På plats för Svenska kyrkan var Anna Hjälm, som enligt sin profil på Linkedin arbetar med “interreligiös dialog för fred och en värld av grannar” i kyrkan.

ZMD har fått utstå kritik då de vägrar ta avstånd från sharia, och för deras starka kopplingar till terrorstämplade Muslimska Brödraskapet genom sin medlemsförening Islamischen Gemeinschaft in Deutschland (Islamiska gemenskapen i Tyskland).

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!