Se Legas partiledare läxa upp journalister under pressträff

Under en presskonferens i Strasbourg, Frankrike, avbröts italienska partiet Legas ledare Matteo Salvini av journalister. Till sist fick han nog och förklarade i skarpa ordalag hur EU använder sig av vänsterjournalister för att främja sin egen agenda.

FRANKRIKE. Det var under en presskonferens där Matteo Salvini, ledare för Lega och i färd med att försöka bilda regering, berättade att han slutar sitt uppdrag som ledamot i EU-parlamentet, som journalister vid flera tillfällen avbröt honom.

Bland annat protesterade journalister mot att ledamöter från Gruppen för frihet och demokrati (som Lega tillhör) applåderade när Salvini vände sig direkt mot EU-parlamentet i sitt anförande.

Salvini bjöd journalisten att lämna rummet om det italienska valresultatet inte passade och följde upp med att konstatera att EU gärna använder vänsterjournalister som propagandister.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!