Hotade kollegor med IS – företaget tvingas återanställa honom

2016 avskedades Samir B. från Volkswagen i staden Wolfsburg efter att bland annat ha hotat sina kolleger. Nu tvingar en tysk domstol företaget att återanställa honom.

TYSKLAND. Den tidigare anställde, Samir, avskedades 2016 efter att han sagt till kollegor att han skulle gå med i Islamiska staten, IS, och att de alla skulle dö. Företaget agerade resolut eftersom man fruktade att Samir faktiskt skulle genomföra en attack och Volkswagens advokater menade att det fanns bevis för att Samir rekryterade åt IS i staden.

Samir, som är tysk-algerier, stoppades vid flygplatsen i Hanover år 2014 då han var på väg till Turkiet. Med sig hade 9 350 euro och en drönare. Myndigheterna var övertygade om att hans avsikt var att ta sig från Turkiet vidare in i Syrien för att ansluta sig till IS. Man beslagtog då hans pass.

Samma år reste två av Samirs kända kontakter till just Syrien där de anslöt sig till IS, för vilka de krigade och dog.

Tvingas återanställa

Samir stämde Volkswagen för att han blivit felaktigt uppsagd och domaren hävdar att företaget inte kunnat bevisa att den klagande har “stört” på fabriken. Volkswagen försökte förlika och erbjöd Samir 65 000 euro, vilket han inte gick med på.

Inom en månad måste nu biltillverkare återanställa Samir. Så kommer dock inte ske eftersom företaget kommer att överklaga domen till högre instans.

Källa Mail Online
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!