88,5 procent av flyktingkvinnorna i Tyskland arbetar inte

Enligt en undersökning genomförd av Kiel Institute for the World Economy i Tyskland, är nästan varenda kvinna som kommit till Tyskland som flykting utan arbete. Detta betyder i sin tur att det inte blir tal om någon integration.

TYSKLAND. Enligt institutet är arbete en av nycklarna till integration och man konstaterar att medan hälften av flyktingmännen har ett arbete så saknar i stort sett alla kvinnor ett. Bara 11,5 procent av dem har ett jobb att gå till.

De flesta flyktingkvinnorna hade en naturlig plats i sina hemländer, som “hemmafruar”, något som inte ger fördelar på arbetsmarknaden i Väst. Vidare konstaterar man att muslimska kvinnor inte är arbetsorienterade när de kommer till landet för att återförenas med sin make, vilket i sin tur gör att de inte kommer in på arbetsmarknaden.

Det är två skilda kulturer med helt olika värderingar och mycket olikartad syn på kvinnans roll vilket gör integration till inte mycket mer än en vag förhoppning.

 

Källa Welt
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!