Bostadspriserna sjunker åter i Stockholm

Den överhettade bostadsmarknaden i Sverige syns tydligast i Stockholm. Sedan i början av januari har priserna i Stockholm rasat med ytterligare 4,8 procent.

Den franska investmentbanken Natixis kom i förra veckan med en rapport som konstaterade att Stockholm har en överhettad bostadsmarknad. Sådana ”mjuklandar” sällan – det slutar alltid med en krasch, konstaterar banken.

I Stockholms innerstad är veckans medelpris nu 85 380 kronor per kvadratmeter – att jämföra med 89 713 kronor per kvadratmeter i samma område första veckan i januari, skriver Fria Tider.

Men då hade redan lägenheterna i området sjunkit med drygt 11,2 procent sedan sommarens toppnotering på 101 588 kronor per kvadratmeter. Det innebär att priserna i Stockholms har rasat med 16 procent sedan sommaren 2017.

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!