Dansk politiker: Sverige är förlorat

Den 16 februari intervjuade Aktuellt den danske Folketingsledamoten Mads Fuglede, som sa att hans högsta önskan är att Danmark inte ska sluta som Sverige. Därför vill han och hans parti Venstre (liberaler) minska antalet asylsökande till Danmark. Efter intervjun skriver nu Fuglede att han tror att Sverige är förlorat.

I en betalartikel i danska tidningen Berlingske beskriver Mads Fuglede sin upplevelse av att bli intervjuad av Sveriges Televisions Aktuellt:

”Nyligen var jag med i svensk tv och skulle svara på varför vi i Danmark har stramat åt invandringspolitiken så mycket. Jag svarade att de danska åtstramningarna beror på att vi vill undvika att sluta som Sverige. När jag kom hem tänkte jag inte så mycket på vad jag sagt. Bland annat sa jag att antalet som kommer till ett land betyder något, och att jag önskar att Danmark ska förbli danskt och inte bli som Mellanöstern. Det uppfattar jag som en relativt okontroversiell åsikt.”

Mads Fuglede fortsätter med att förklara att han älskar Sverige och aldrig har deltagit i det han kallar den ”danska rituella smädelsen av Sverige”. Den handlar alltför ofta om galopperande danskt mindervärdeskomplex, skriver Fuglede och bedyrar att han älskar falukorv, Janssons frestelse, folkhemmet, Saab, ABBA, Emil i Lönneberga, Anders Zorn, Astrid Lindgren, Pippi, de ljusa nätterna och skärgården.

”Svenskarna är ett driftigt och duktigt folk – och självklart är det svenskarna som uppfunnit dynamit, pacemakern, datormusen, propellern, skiftnyckeln (som heter svensknyckel på danska) trepunktsbältet och den moderna nomenklaturan inom biologi.”

Men därefter kommer Mats Fugledes dystopi:

”Under alla år jag har sett den utveckling detta fina land genomgått har jag kommit till slutsatsen att Sverige är förlorat och aldrig blir sig självt igen. När jag läste Pew-institutets beräkningar av muslimsk invandring till Europa och förstod att om Sverige fortsätter på sin inslagna kurs kommer var tredje svensk 2050 kommer att ha rötter i Mellanöstern, blev jag chockerad.

Enligt beräkningar finns det i dag omkring 300 000 muslimer i Danmark – 2050 kommer det enligt Pew i det värsta scenariot att finnas 4,5 miljoner muslimer i Sverige. Någonstans på den resa Sverige har gett sig ut på kommer de att förlora allt de var och blir något helt annat.”

Mads Fuglede avslutar sin artikel med att konstatera att Sverige är på väg att döda Folkhemmet:

”Se på siffrorna. De ljuger inte. Det får aldrig hända här.”

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!