“Fuck Islam” skrev 79-åringen – döms för hets mot folkgrupp

Toalettklotter ser man oftast på skol- och krogtoaletter där hormonstinna tonåringar i smyg skriver av sig. Men på Väla centrum i Helsingborg klottrades “Fuck Islam” och “Fuck Allah” i rött tusch – av en 79-årig man.

För fyra år sedan blev den gamle mannen rånad i Helsingborgs stadspark av fyra araber – ett brott som aldrig klarades upp. Efter det kände mannen sig arg på islam och inledde därför sin “kriminella” bana.

Det var en dag i augusti 2017 som pensionären utrustade sig med en röd tuschpenna, åkte till Väla Centrum och klottrade på en toalett. Han skrev: “Ut med packet”, “Fuck Islam” och “Fuck Allah”.

Vad som fick den så hårt ansträngda polisen att ge sig ut på jakt efter en toalettklottrare framgår inte av domen. Men via övervakningskameror kunde man slå fast att mannen haft en röd tuschpenna i handen och eftersom han erkände döms han nu till villkorlig dom för skadegörelse och hets mot folkgrupp. Eftersom det gått fyra år mellan rånet och klottret anser Helsingborgs tingsrätt inte att rånupplevelsen är en förmildrande omständighet.

I domen kan man läsa:

“Det verkar som att han därefter fick problem med alla araber och efter rånet tycker han heller inte om islam. Han vet inte riktigt vad syftet var med att klottra då, men han tänkte att om islamisterna läste det så skulle de ta åt sig.”

Böterna, ett skadestånd till Väla centrum och rättegångskostnaderna gör att mannens tilltag kostar honom 12 300 kronor totalt.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}