Sprängattentat mot CasaPound

Natten till onsdagen utsattes CasaPounds högkvarter i den Norditalienska staden Trento för ett bombdåd. Dådet sker bara dagar efter valet i Italien, där nationella och högerpopulistiska partier gick kraftigt framåt.

ITALIEN. Det var vid halv fem på onsdagsmorgonen som boende på Via Marighetto i Trento vaknade upp till en kraftig detonation. Ingen skadades vid attentatet med ingången till CasaPounds lokal förstördes. Explosionen verkar ha varit amatörmässig och hemmagjord, även om den ställde till med materiella skador.

I direkt anknytning stod ett slagord sprejat på väggen: “Den enda användbara rösten – antifascism.” Men budskapet hade ingen direkt avsändare.

Den italienska valrörelsen präglades av vänstervåld; både stora upplopp i flera städer som det grova överfallet på en av Forza Nuovas ledare på Sicilien, vilket Tidningen Svegot rapporterade om.

Frågan är nu om våldet kommer att eskalera; om de nationella åter igen, som under “Blyåren” måste formera egna skyddsstyrkor för att möta vänsterns våld, eller om det kommer att klinga av. Med detta bombdåd i åtanke lutar det åt det sistnämnda.

Källa CasaPound
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!