Researchgruppens Carl Tullgren döms åter för våldsbrott

Åter igen har en av gammelmedias gunstlingar, guldspadevinnaren Carl Tullgren, dömds för våldsbrott. Det berättar Fria Tider. Tullgren har försökt bita en polis och gjort våldsamt motstånd vid omhändertagande.

Carl Tullgren är en av medlemmarna i det kriminella nätverket Researchgruppen som med tveksamma metoder hjälpte Expressen att leta fram invandringskritiska privatpersoner för att hänga ut i tidningen. Expressens Thomas Mattsson har försvarat samarbetet med vänsternätverket och liknat dem vid nyhetsorganisationen Reuters.

I mars 2014 belönades Carl Tullgren och Researchgruppen, tillsammans med Expressens David Baas och Christian Holmén, med Guldspaden som tack från medieetablissemanget. Carl Tullgren arbetar idag på Robert Aschbergs produktionsbolag Strix.

Återkommande våld

Carl Tullgren har ett våldsamt förflutet med flera misshandelsdomar. Bland annat gav han sig på en taxichaufför som ville ha betalt för utfört arbete. Nu har Tullgren dömts igen, denna gång för att ha gett sig på poliser.

Det var den 23 juni 2017 som polisen tvingades ingripa mot Expressen-medarbetaren vid Liljeholmstorget i Stocholm. Vid ingripandet gjorde Tullgren sig skyldig till våldsamt motstånd och försökte bita en av poliserna i handen. Han gav sig också på poliserna verbalt då han svarade alla försök med kommunikation med “sug min kuk” samt kallade poliserna för “horor”.

Carl Tullgren stod åtalad för våld mot tjänsteman men rätten valde att i stället döma honom för våldsamt motstånd. Påföljden stannade vid böter.

Källa Fria Tider
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!