Männen inte intresserade när IT-företag har jämställdhetsmöte

IT-företaget Sogeti vill ha fler kvinnor i branschen och för att diskutera hur det ska gå till bjuder man in till stormöte den 7 mars. Bland de skånska männen i företaget verkar intresset dock svalt.

Det finns ett skriande behov av programmerare och enligt prognoser behövs 750 000 nya under de närmaste två åren i Europa. Ett problem verkar dock vara att få kvinnor söker sig till branschen.

För att komma till rätta med det anordnar IT-företaget Sogetis jämställdhetsnätverk #addher ett stort möte den 7 mars. Deltagarna ska kopplas ihop via länk från femton olika platser i Sverige med mötet i Stockholm.

I Skåne har hittills 91 personer anmält sig men bara fyra av dem är män. Detta tycker företagets vd är bekymmersamt och han säger till Sydsvenskan:

– Jag hoppas inte detta är ett ställningstagande, att det här inte är viktigt för dem. Vi har allihop ett stort ansvar och ett jättebehov av att tillföra nya medarbetare. De företag som lyckas knäcka jämställdhetsfrågan kommer inte minst att nå en ovärderlig kompetenspool.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!