“De allra flesta myndigheter som tillkommit efter 1970 kan läggas ned”

Nybildade Alternativ för Sverige vill göra upp med Sveriges svullna byråkrati.

Sverige kan införa en plattskatt på 20-25 procent och ändå klara ekonomin väl, det menar Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand i en intervju med SwebbTV. För att spara in på de offentliga utgifterna nämner han bland annat strypt invandring, utträde ur EU och en total nedläggning av utvecklingsbiståndet.

Men den unge politikern tar även sikte på Sveriges allt mer svullna byråkrati:

“Först och främst kan man skära ned på den ofantliga mängd myndigheter som har tillkommit efter 1970. De allra flesta av dem kan läggas ned utan problem. Det är bara en avstjälpningsplats för människor med rätt partibok att sitta och rulla tummarna.”

Det var under måndagskvällen som Alternativ för Sverige lanserades med en presskonferens och fest i Stockholm. Partiet ställer upp i valet till Sveriges riksdag 2018 och vill bland annat göra om Migrationsverket till Återvandringsverket, lämna EU och återinföra tjänstemannaansvaret.

TV Svegot var med under hela kvällen och följde lanseringen. Om du missade sändningen går den nu att se i efterhand.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}