Valet i Italien – vilka är alternativen?

Italienarna går till val i dag och någon säker vinnare finns inte. Det verkar dock som om invandringskritiker, euroskeptiker och nyfascister kommer att göra bra ifrån sig. Bland de stora spelarna är det jämt, och hur ska det gå för den nationella valsamverkan när CasaPound valde att ställa sig utanför?

ITALIEN. I skrivande stund pågår valet i Italien för fullt och utgången är mycket osäker. I Italien får man inte publicera några opinionsundersökningar två veckor före ett val varför spekulationerna är många och man vet inte ens om någon av de tilltänkta koalitionerna kommer få tillräckligt många röster för att bilda regering.

Det finns tre större alternativ och flera mindre för väljarna att rösta på och nästan samtliga är en del av något slags allians; från Silvio Berlusconis parti Forza Italia till tredje positionens alternativ Forza Nuova under ledning av Roberto Fiore. Även om skillnaderna mellan olika partier och allianser är stora så finns det en klar beröringspunkt mellan nästan alla som ställer upp: Kritik mot invandringspolitiken och skepticism mot EU.

Här är alternativen


Du behöver ha Svegot Plus för att läsa hela den här artikeln. 

Skaffa Svegot Plus nu


Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!