Svensk polis fruktar överfall från gängkriminella

New York Times har besökt Sverige och talat med svenska poliser. Bilden är glasklar: Våldet kommer att öka och polisen är en måltavla.

Gunnar Appelgren, kriminalkommissarie och expert på kriminella gäng hos Stockholmspolisen, har intervjuats av tidningen och konstaterar att polisens förtroende är förbrukat i så kallade “utanförskapsområden”. Han vittnar också om att det pågår en “kapprustning” bland kriminella och ger en dyster framtidsbild:

– Jag tror att vi kommer se mer drive-by-skjutningar med Kalasjnikovs och handgranater. De kastar stenar och flaskor på våra bilar och de lurar in oss i bakhåll. När kommer de lura in oss i bakhåll med Kalasjnikovs?

Bara i Stockholm finns det 47 kriminella nätverk som organiserar uppemot 700 personer.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}