Svensk polis fruktar överfall från gängkriminella

New York Times har besökt Sverige och talat med svenska poliser. Bilden är glasklar: Våldet kommer att öka och polisen är en måltavla.

Gunnar Appelgren, kriminalkommissarie och expert på kriminella gäng hos Stockholmspolisen, har intervjuats av tidningen och konstaterar att polisens förtroende är förbrukat i så kallade ”utanförskapsområden”. Han vittnar också om att det pågår en ”kapprustning” bland kriminella och ger en dyster framtidsbild:

– Jag tror att vi kommer se mer drive-by-skjutningar med Kalasjnikovs och handgranater. De kastar stenar och flaskor på våra bilar och de lurar in oss i bakhåll. När kommer de lura in oss i bakhåll med Kalasjnikovs?

Bara i Stockholm finns det 47 kriminella nätverk som organiserar uppemot 700 personer.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!