Rekordlågt stöd för Macron

Bara 28 procent av fransmännen stöder den regering de så ivrigt röstade fram i maj 2017. President Macron stöds av något fler – 30 procent.

FRANKRIKE. När den andra och avgörande omgången av det franska presidentvalet genomfördes 7 maj förra året, vann Emmanuel Macron överlägset över nationalisten Marine Le Pen med 66 procent mot 34. Hans nybildade parti En Marche sågs som nytt och fräscht, men knappt ett år senare verkar fransmännen ha kommit över sin förälskelse i Macron.

I en Yougove-mätning som publicerades 1 mars dök Macron med 11 procentenheter och stöds nu bara av 30 procent. Hela 58 procent (en ökning med 13) säger sig direkt ogilla presidenten.

Med tanke på att även Tysklands förbundskansler Angela Merkel blir allt mer impopulär ser vi kanske slutet på eran av ett federalistiskt Europa med öppna dörrar. Söndagens val i Italien kan bli en fingervisning.

Källa Westmonster
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}