Renées Brygga – Champagnekommunism DeLuxe

Under onsdagskvällen sändes den sjätte och sista delen av säsongens Renées Brygga på TV4. Programmet är ett numer närmast klassiskt ”kändis visar upp sitt skärgårdshus”-program med gäster som umgås, lagar mat, dricker vin och bubbel. Livet leker i solen, men det glättiga och mysiga avbryts när dessa kändisar ska dela med sig av sina mörkare historier ur livet. Vi ska tycka synd om. Vi ska förstå.

Allt är väl egentligen frid och fröjd, tills man tar en närmare titt på gästlistan. Listan som följer ett närmast strikt mönster.

En folkkär och ofarlig personlighet som alla gillar. Sen har vi offret för det patriarkala och rasistiska Sverige. Sist men inte minst politikern, eller den högst politiskt färgade kändisen.

Precis som väntat har gästlistan en stark slagsida politiskt eller vad sägs om Stina Wollter, Gudrun Schyman, Alexander Bard, Alex Schulman och Alice Bah Kuhnke?

Tittar vi på sammansättningen är minoritetsgrupperna extremt överrepresenterade. Hela sju av programmets 18 gäster är antingen utlänningar eller har en avvikande sexuell läggning.

Vad ska sägas om innehållet då? Ja, det är ju mysigt och ganska intetsägande. Det är mötet med människorna som är behållningen. Vilket antagligen är precis vad som är meningen med en TV4-produktion. Att normalisera liberal, svenskfientlig politik. Att få tittaren att identifiera sig och känna sig bekväm med personer som står för en riktigt extrem politik.

Var det detta alla konservativa och marknadsliberaler ville ha när det svenska medielandskapet avreglerades under 1980- och 90-talen? Oavsett vad som önskades, så var det detta ni fick: TV4, en kulturmarxistisk propagandamaskin.

Årets gästlista

Program 1: Nano Omar, Börje Salming och Stina Wollter

Program 2: Gudrun Schyman, Samir Badran och Kalle Moreaus

Program 3: Alexander Bard, Johan Rabaeus och Shima Niavarani

Program 4: Pia Johansson, Alex Schulman, Mark Levengood

Program 5: Alice Bah, Plura Johnsson, Petter Alexis Askergren

Program 6: Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman och Bahar Pars

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!