Nybildat technoparti startar nakenklubb i Stockholm

Rejvprofilen Damien Eie tröttnade på att polisen ger sig på hans subkultur och grundade därför Technopartiet, som nästan är på riktigt. I allt väsentligt handlar det om att Eie har tröttnat på att Stockholm är “en stad fylld med uniformer som håller folk i schack”.

Vad vill då Technopartiet? De tre viktigaste frågorna som Damien Eie berättar om för Stockholm Direkt är:

“Personlig frihet. Politiker och myndigheter ska inte bestämma hur, när och var vuxna umgås. Alkohollagen är föråldrad och du kan ändå köpa svartsprit i varje gathörn. Polisen har fått för mycket makt och ska skydda medborgarna, inte jaga dem för småbrott.

“Det offentliga rummet. Vem har rätt till det? Stockholm ska vara en öppen stad för alla. Varför är det okej att smälla upp reklam överallt om du har pengar, men gatukonst är förbjudet? Varför ska klagande bostadsrättsföreningar kunna tvinga bort krogar från innerstaden?

“Gratis kollektivtrafik. Fri rörlighet för alla över hela staden.”

Klubb Naket ett första steg

Som ett första steg mot att liberalisera Stockholms nattliv har partiet nu startat nattklubben Klubb Naket vid Skanstull på Södermalm. Konceptet avslöjas av namnet och grundidén är att den som går in naken inte betalar något inträde.

Premiären i lördags var lyckad enligt en av arrangörerna. David Caikir säger till Stockholm Direkt:

– Haha, tja det var fullt i lokalen, runt 400 personer. Det var en najs nivå på nakenhet kan man väl säga överlag, och det blev helt klart naknare och naknare ju senare det blev. Det blev ju rätt varmt också.

Nu ska man arbeta på detaljerna för att göra klubben ännu bättre. Till exempel ska man lägga ner extra energi på hångelhörnor. Någon risk för övergrepp och kränkningar tror man inte heller är överhängande. Caikir igen:

– Nej, vi har ju flera trygghetsvärdar och “klubbkompisar” som cirkulerar hela tiden och ser till att alla har det bra. Det är just för att det är så viktigt för oss att motverka sexism och kränkningar. Även vi arrangörer håller uppsikt och har pratat mycket om hur vi ska agera.

Södermalmskyrkan inte nöjda

Alla är dock inte upprymda över den nya klubben. Ungdomar från Södermalmskyrkan besökte klubben dagen innan premiären där man gav uttryck för att man tyckte att klubben borde stoppas. Pastor Lennart Torebring tror att klubben kommer föra elände med sig:

– Det som händer nu på Södermalm kan få allvarliga konsekvenser, klubben blir en grogrund för depression och att människor får sina själar nedbrutna. Alla vet ju till exempel att barn behöver gränser, man mår inte bra av att göra som man vill.

Klubbarrangörerna bekymrar sig inte om kyrkans protester utan kommer att köra på med Klubb Naket framöver.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}