Katolska kyrkan behöver fler exorcister

Över en halv miljon fall av demonisk besatthet har kyrkan konstaterat bara i Italien och nu utbildas nya präster för att möta det stigande behovet.

VATIKANSTATEN. Prästen och exorcisten Benigno Palilla berättade häromsistens i Vatikanradion att behovet av präster som kan hantera och genomföra exorcismer (att driva ut demoner som gjort människor besatta) har tredubblats under de senaste åren.

Det katolska utbildningsanstalten Pontifical Athenaeum Regina Apostolorum i Vatikanstaten kommer därför att genomföra en utbildning för präster i april. Exorcism som praktik är erkänd under kanonisk lag och företeelsen fick ett uppsving under Johannes Paulus II som ofta försökte övertyga skeptiker om att Djävulen verkligen fanns på jorden, och med honom ren ondska.

Det är inte bara enskilda individer som kan bli besatta enligt doktrinen, utan också grupper av människor. År 2015 genomförde en katolsk präst en exorcism av den italienska staden Castellammare di Stabia, efter att kyrkorna där vandaliserats och bestulits i omgångar.

Demonisk besatthet och exorcism erkänns av samtliga stora kristna strömningar men det är framförallt den katolska kyrkan som förknippas med praktiken, mycket på grund av populärkulturen.

Källa Daily Express
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!