Fi:s partiledare vill ha helt öppna gränser

Under dagen valde Feministiskt initativ (FI) Gita Nabavi till ny partiledare för partiet. Platsen har varit vakant sedan Victoria Kawesa lämnade den förra året.

Alla 137 ombud på Fi:s kongress röstade för att Gita Nabavi ska axla partiledarskapet (jämte Gudrun Schyman) under valrörelsen och därefter. Nabavi var också enda kandidaten. Förutom feministiska frågor brinner hon också för en generös invandringspolitik:

– Helst skulle jag se att vi har helt öppna gränser, att ingen utvisas, vi jobbar åt det hållet.

Att “ingen utvisas” innefattar också sexbrottslingar och terrorister. På direkt fråga svarar hon:

– I så fall kanske vi skulle utvisa alla som begår brott och mördar, vart skulle de hamna någonstans? Bara för att de inte är födda här innebär det inte att de inte är vårt ansvar.

Under kongressen presenterade partiet också sin valplattform som bland annat innehöll krav på högre skatter, kortare arbetstid och mindre pengar till försvaret. Partiet vill heller närma sig lag och ordning genom fler poliser och hårdare lagar. FI:s fokus är ett annat, vilket Sissela Blanco Nordling, som sitter i kommunfullmäktige i Stockholm gör klart:

– Vi behöver sociala satsningar och stärka civilsamhället. Vi vet att det har en lugnande effekt om mammor från Rinkeby är ute och går i området, det är sådant vi måste stödja.

Partiet ligger på runt två procent i opinionen men Gudrun Schyman tror att man har en god chans att komma in i riksdagen.

Källa SVT Nyheter
Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!