Nationalistledare kidnappad och misshandlad av vänsterextremister

Ett tiotal vänsterextremister attackerade och kidnappade den välkända nationalisten under gårdagen, då han var på väg till partiets kontor i staden. Nationalisten misshandlades svårt och befinner sig fortfarande på sjukhus med en skallskada. Attacken har väckt starka känslor i landet.

ITALIEN. Massimo Ursino är lokal ledare för det nationella partiet Forza Nuova (FN) på Sicilien i Italien. Det var vid kvart i sju under gårdagskvällen som Ursino var på väg till partiets kontor i Palermo då han överfölls av ett tiotal maskerade och beväpnade män.

FN-politikern var chanslös och vänsterextremisterna använde packtejp för att binda honom till händer och fötter så att han inte kunde försvara sig mot den grova misshandel som sedan följde. Attacken spelades in av gärningsmännen och släpptes senare på internet, som ett led i att försöka skrämma bort folk från partiet, vilket nu upplever ett uppsving.

Misshandeln avbröts när gärningsmännen stördes av en förbipasserande, vilket fick dem att fly från platsen. Massimo Ursino fördes till sjukhus där man kunde konstatera en allvarlig huvudskada.

Inte första gången

Vänsterextremister har tidigare vandaliserat byggnader som tillhör partiet samt Massimo Ursinos affärsverksamhet i staden, men något liknande våldsamt överfall har man varit förskonade från.

Politiska kommentatorer har uttryckt sin avsky inför dådet och en del ställer sig frågan om vänsterns aggressivitet kommer att leda Italien tillbaka till den tid som kallades för “Blyåren”. “Blyåren” är den vedertagna benämningen på tidsperioden i Italien mellan 1968 till 1982 då vänsterextrem terror var vardag och nationella tvingades beväpna sig och slå tillbaka med våld.

Partiledaren manar till återhållsamhet

Forza Nuovas partiledare, Roberto Fiore, manar i ett uttalande partiets medlemmar och sympatisörer till återhållsamhet. Han säger också att de som svar ska fördubbla sina ansträngningar för att vinna stöd för partiet. Den fjärde mars är det parlamentsval i landet.

Fiore riktade också stark kritik mot gammelmedia som han menade har piskat upp en hatstämning mot partiet och partiets medlemmar, vilket i sin tur lett till att våldsamma vänsterextremister känt sig trygga i att kunna angripa partiet och dess medlemmar.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!