Ungersk stad får inte bli Europas kulturhuvudstad

– För många lyckliga vita i staden enligt EU

En av kandidatstäderna i tävlingen Europas kulturhuvudstad, den ungerska staden Székesfehérvár, kastas ut från tävlingen av EU-juryn, eftersom att den inte är tillräckligt multikulturell och alldeles för kristen.

UNGERN. När det endast återstod sju städer i tävlingen förevisade Székesfehérvár en film om sin stad för juryn. Man visade upp stadens arkitektur och människor. Filmen lades också upp på Youtube och har där fått tiotusentals visningar och “tummar upp”.

EU:s jury var däremot inte nöjda och konstaterade:

”De har utelämnat de fattiga och migranterna i filmen, men samtidigt var det för många kors och kyrkor. Och vad som är ännu värre är stadens inställning, eftersom man betraktar detta som ett värde.”

Enligt en av jurymedlemmarna är filmen en “propagandafilm för ett vitt kristet Europa – alla är vita, lyckliga och dansar på gatorna.”

Stadens borgmästare, Dr. András Cser-Palkovics, höll under onsdagen en presskonferens där han förklarade att ingen från juryn hade förhört sig om stadens kandidatur närmre. Enligt borgmästaren grundar sig beslutet på den allmänna fientlighet som råder inom EU-etablissemanget mot Ungern.

Se filmen nedan:

Källa 888.hu: Uniós bírálóbizottság: Székesfehérváron túl sok a fehér és kevés a migráns
Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}