Invandringskritiskt parti näst störst i Tyskland

Det tyska invandringskritiska partiet Alternativ für Deutschland (Alternativ för Tyskland) är nu andra största parti i Tyskland, det framgår efter en opinionsundersökning från Insa. Att AFD nu går om socialdemokraterna sänder chockvågor genom landet.

TYSKLAND. Socialdemokraterna (SPD) tappade en procentenhet och hamnade på 15.5 procent. Kristdemokraterna (CDU) som leds av Angela Merkel ökade dock i 2.5 procent och ligger på 32 procent medan AFD då ökade med en procent och ligger alltså nu på 16 procent.

Värt att notera är också att SPD och CDU inte ens tillsammans får majoritet om det vore val idag. Ännu är inte regeringsfrågan löst även om mycket tyder på att en storkoalition mellan SPD och CDU kommer bli verklighet, men det avgörs av SPD:s medlemmar som nu skall få rösta om saken.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}