Mördaren i Hamburg var känd “islamist”, men inte “jihadist”

Jadå, mördaren i Hamburg var muslim och asylsökande och känd av polisen sedan tidigare.

Den tyska polisen har nu gått ut med information om den man som igår mördade en 50-årig man och skadade flera i ett köpcentrum i Hamburg. Mannen skrek “Allahu Akbar” medan han högg vilt omkring sig med en stor kniv. Förutom den döda 50-åring skadades een kvinna och fyra män. Mannen övermannades av personer ur allmännheten och kunde sedan överlämnas till polisen.

Vem var han då? Polisens talesman hade detta att säga till BBC:

– Han var känd som en islamist, men inte en jihadist.

Polisen har alltså vetat om honom eftersom han har haft kontakt med radikala muslimska miljöer i Tyskland. Mannen, som är född i Förenade arabemiraten, skall ha fått avslag på sin asylsökan.

Åter igen kostade Tysklands flyktingpolitik en människa livet. Hamburgs borgmästare Olaf Scholz, socialdemokrat, fördömer attacken och säger sig vara ursinnig:

– Jag blir särskilt arg eftersom förövaren verkar ha varit en person som sökt skydd i Tyskland och sedan riktat sitt hat mot oss.

Låt oss då, mest för sakens skull, ställa samma fråga. Hur många gånger skall detta ske för att politikerna skall börja se ett mönster? Låt oss sedan konstatera en annan sak. Mönstret är uppenbart, vilket betyder att de styrande är beredda att offra (i det här fallet) tyska liv för att driva vidare sin politik.

Mannen var inte “jihadist” och det verkade räcka med att han var “islamist”. Kanske borde vi se över hela förhållandet till islam och muslimerna; det verkar ju som att just islam är den gemensamma nämnaren varje gång.

Svegot i sommarläge inför stor nylanseringLäs mer
+ +
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}