Ska vi har förtroende för Alliansen helt plötsligt?

Idag berättade Alliansen att de väcker misstroendevotum mot tre ministrar i Löfvens regering. Kan vi lita på deras goda vilja?

Stefan Löfven har gjort bort sig, eller blivit bortgjord. Visste han eller visste han inte. Täcker de inblandade ministrarna upp för Löfven mot löfte att få stanna kvar, eller har de faktiskt struntat i att informera honom om att rikets säkerhet var hotad på grund av en myndighets lagbrott och inkompetens? Det kommer vi aldrig att få veta.

Det vi vet nu är att Alliansen inte var död. Det måste finnas någon lojalitet mellan dem eftersom den begäran om misstroendevotum som nu ska lämnas in, kan sluta med ett nyval, som kan sluta med att KD åker ut ur riksdagen och SD blir största parti. Och hur ska det då gå?

I skrivande stund har Löfven inte kontrat de bud som Alliansen levererade på pressträffen i morse. Kanske vet han inte vad han ska ta sig till. Det är mycket som återstår att se.

Det som däremot är tydligt att ”ansvar” bara är ett ord som används när det passar de egna syftena. Alliansen har i flera år struntat i att ta ansvar och gemensamt varit regeringens stödpartier. Något ansvar tog man ju heller inte när ”flykting”-krisen satte igång. ”Ansvar”… både Löfven och Alliansen använder det friskt och det är lika ihåligt varje gång.

  • Krisen inom polisen fortsätter, men ingen tar ansvar.
  • Krisen inom vården fortsätter, men ingen tar ansvar.
  • Sexbrott och våldtäkter fortsätter att öka, men ingen tar ansvar.

Och så kan vi fortsätta…

Vi ska kanske tro att det är graden av allvar som får Alliansen att sätta ner foten? Anna Kinberg Batra sa på pressträffen att svenskar (och Sverige) kan ha hamnat i fara på grund av Transportstyrelsens lagbrott och regeringens slarv. Hon kan ha rätt.

Men när Säpo för några veckor sade att andelen militanta islamister i Sverige ökat från några hundra till ”tusentals” på några år, så var det knäpptyst från Allians som regering. Jag vågar hävda att dessa potentiella terrorister är ett större hot för gemene man än läckan från Transportstyrelsen.

Sammalunda är det ett större hot mot rikets säkerhet att den vansinniga invandringspolitiken tillåts fortsätta, än körkortsuppgifter (även om det gäller JAS-piloter). Barn rånas i Malmö; gatubarn rånar i Stockholm; antalet no go-zoner blir fler; polisen försvagas; belåningsgraden för hushållen ökar och ska man föda får man helikopter till Finland.

Dessa är hot mot Sverige och svenskarna, nej, inte bara hot eftersom det drabbar oss. Nu!

Men det har inte föranlett några åtgärder från regeringen och Alliansen har tyst låtit det fortgå. ”Förtroendet är förverkat” sa Allians-ledarna under pressträffen och åsyftade de tre stadsråd man vill skall sparkas.

Enligt mig är förtroendet för såväl Alliansen som regeringen och dessa stödpartier förverkat… sedan länge dessutom.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!