Mer pengar i flyktingsmuggling än narkotikaförsäljning

Människosmugglingen till Italien är big business, vilket gör det hela till ett svårlösligt problem.

Fartygen med ekonomiska migranter fortsätter att anlända till Italien och är det inte Frontex som kör skytteltrafik från utanför Libyen så är det italienska kustbevakningen eller något av alla de fartyg som ägs och drivs av någon av alla de ickestatliga organisationer som deltar i människosmugglingen.

Tjänar mer än på knark

Häri ligger också orsaken till att det är ett svårlöst problem för Italien, som inte vill vara epicentrum för denna “flykting”-industri. Å ena sidan är man bunden (och anser sig vara tvungen att följa) internationella avtal såväl som överenskommelser med EU. Å andra sidan arbetar tredje part (Läkare utan gränsern med flera) aktivt för att transporetera “flyktingar” till det italienska fastlandet. Å tredje sidan finns det politiker i Italien, som likt Sverige, ser massinvandringen som något bra.

Lägg där till de enorma ekonomiska vinsterna som finns i flyktingsmugglingen. Under utredningen av den kriminella organisationen Mafia Capitale berättade en av huvudmännen, Salvatore Buzzi, att organisationen tjänade mer pengar på människosmuggling än narkotika.

“Flyktingar” anställs av maffian

I en rapport från slutet av 2016 som sammanställts av den norska ambassaden i Rom (efter ett möte med italienska antimaffiapolisen), som ABC Nyheter tagit del av, berättas att maffian tjänar i storleksordningen 270 000 euro per båt. Maffiaorganisationerna har därmed fått nya samarbetspartners i Nordafrikanska människosmugglarorganisationer.

Många av lycksökarna från Afrika blir sedan “anställda” av maffian och polisen uppskattar att uppemot 2 000 nigerianer arbetar på Sicilien med narkotikaförsäljning. De afrikanska gängen köper narkotikan från maffian och betalar en beskyddaravgift på 100 euro för att få sälja i deras områden.

Men alla är inte med på tåget

Den sicelianska staden Palermos borgmästare berättade till MailOnline förra året om det förändrade klimatet bland de kriminella:

“Förr i världen, när maffian var starkare, såg de till att inga migranter kunde komma in i staden. Jag hann själv fylla 30 innan jag såg en afrikan eller asiat i Palermo. Maffian har inte förstått att Palermo har förändrats. Vi är en stad av migranter och maffiabossarna sitter inte i borgmästarens stol.”

Medan den traditionella Cosa Nostra bedrivit sin verksamhet som tidigare har andra kriminella organisationer valt en annan väg. Under 2016 skedde flera våldsdåd i Palermo och den gamla skolans maffiabossar förklarade krig mot de afrikanska kriminella gäng som dykt upp.

Alla är de kriminella

Vad det italienska folket står emot är kriminella av olika schatteringar. Kriminella politiker som av olika skäl möjliggör massinvandringen; internationella NGO:s sponsrade av sådana som George Soros, kriminella även de; EU vilket är ett internationellt kriminellt nätverk som arbetar mot de europeiska folkens intressen och så de minst kriminella i sammanhanget – maffian.

Den här gången kommer det inte att räcka till med en Cesare Moria.

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!