Tjeckien prövade det där med invandring – kom fram till att det inte var någon bra idé

Enligt EU är det här med massinvandring en bra idé, så bra att den ska påtvingas också de länder som inte vill. Tjeckien prövade på men kom fram till att tolv “flyktingar” var tolv för många. Nu är det tvärstopp.

Efter att ha prövat på invandring från möna-regionen ett tag utvärderade Tjeckien om det hela var så bra som Löfven och Merkel lovat. Det var det inte. Snarare var det precis tvärt om, alltså riktigt dåligt. Så dåligt att regeringen kom fram till att det inte är något man tänker fortsätta med:

– När vi steg för steg har kontrollerat de återstående asylsökarna så har jag kommit fram till att vi inte har möjlighet att släppa in någon mer av dem.

Orden är inrikesminister Milan Chovanecs och landet säger sig hellre vara beredda att betala de böter som EU vill utkräva för medlemsländer som säger nej. Närmare bestämt 2,5 miljoner svenska kronor per nekad “asylant”.

Sammantaget skulle Tjeckien, enligt EU, ta emot 1 600 “asylanter” men nu nöjer de sig med tolv – de tolv man tog emot och utvärderade. Den tjeckiska regeringens val får anses vara klokt, för även om böterna kommer hamna i miljardklassen så är det fortfarande billigare och bättre (ur alla perspektiv) än att tillåta att landet förvandlas till ett mångkulturellt experiment, som misslyckats överallt och alltid.

 

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!