16-årig flicka slog tillbaka nordafrikanska rånare

Tre rånare med nordafrikanskt ursprung trodde sig ha funnit ett lätt offer i en 16-årig italiensk skolflicka. Men ack vad de bedrog sig. Här en historia med lyckligt slut.

Italien är ett av Europas transitländer för “flyktingar” från Afrika. Med benägen hjälp av såväl Frontex som privata organisationer går skytteltrafik mellan Nordafrika och Sydeuropa. Detta har gjort Italien till ett utsatt land.

Kriminalitet och social oro har exploderat i Italien och därtill angrepp mot kyrkor och konstverk med religiös prägel. Mer ofta än sällan får vi inga lyckliga slut. Men ibland så…

En 16-årig flicka var på väg hem från skolan i staden Trescore Balneario i regionen Lombardiet. Under promenaden hem närmade sig tre män i 20-års åldern, samtliga av Nordafrikanskt ursprung, flickan och omringade henne. En av dem försökte stoppa ner handen i flickans ficka för att få tag på mobiltelefonen hon lagt ner där, och det var då det gick åt skogen – för rånarna.

Flickan hade nämligen svart bälte i jiu-jitsu och använde sina färdigheter för att koppla ett grepp på rånaren. Inför detta motstånd gav de två kumpanerna upp och sprang skrämda från platsen. Den tredje kunde inte springa eftersom han satt fast. Först när flickan lösgjorde honom från greppet kunde han lägga benen på ryggen, vilket han gjorde.

Flickan tog sig sedan hem och rapporterade händelsen till polisen. Polisen utreder nu en räcka liknande rån i staden och försöker identifiera de misstänka, vilka antas vara immigranter från Nordafrika.

Kommentarer

Vi ger dig skriften gratis!

Skriv upp dig på Det fria Sveriges nyhetsbrev så skickar vi dig vår visionsskrift som PDF helt gratis (värde 99 kronor). Skriften har redan lästs av tusentals svenskar och lägger grunden för en framtid för ett fritt svenskt folk.

Det lyckades - vänligen kolla din inkorg för bekräftelse och skriften!